Onze erevoorzitter Rudi Hemmes is zondag 13 november op 99-jarige leeftijd overleden. Geliefd binnen onze vereniging door alle generaties heen. Verzetsheld, Engelandvaarder, lid van de Irene brigade. Bevrijder van Nederland. Generaal-majoor van de Koninklijke Luchtmacht. Betrokken man van de club, oud Houdt Braef Stant Voorzitter, ere voorzitter.

We zijn in onze gedachten bij Rudi’s vrouw Madeleine en zijn naasten.

- Het bestuur van HBS Craeyenhout -

Laat uw deelneming of mooie herinnering achter voor de nabestaanden van Rudi en iedereen die dat lezen wil.

Schrijf een bericht

Beste Ruud,
Mijn eerste voorzitterschap van onze club begon ik met het overlijden van jouw onvolprezen zoon. Nu ik weer begonnen ben, gebeurt dit. De geschiedenis lijkt zich te herhalen.
In al die jaren wist ik mij onvoorwaardelijk door jou gesteund. Steun die ik waardeerde, soms nodig had. Jij leek de club op zijn plek te kunnen houden met jouw gedrag, jouw voorbeeldrol, jouw verschijning, jouw aanwezigheid. Onder jouw leiding kwamen wij naar Craeyenhout, onder jouw gezag bleef ons schip op koers in elke storm die over de club raasde. Jouw onverzettelijkheid, jouw rechtvaardigheidsinstinct, jouw dappere houding, jij ging kraaien voor in het gedrag dat ons voortstuwde in de tijd, ons kon onderscheiden van anderen.
Dank daarvoor Ruud. Dank voor onze onvergetelijke kampbezoeken, dank voor jouw verhalen, dank voor zo veel.
De kraaien vliegen door zonder jou, maar op jouw koers. Jij was een hele grote Ruud.
Rust zacht.

- Jacco Visser - Algemeen voorzitter Haagse Voetbal-, Cricket- en Hockeyvereniging Houdt Braef Stant. -

Beste Ruud….
Goed Voorbeeld doet Goed Volgen…
En een Goed Voorbeeld was U zeker voor de Fuseliers in het heden en nu…
Maar ook een Voorbeeld voor vele andere mensen om U heen.
Rust in Vrede Beste Ruud.
Bedankt voor al Uw inspiratie en Uw mooie verhalen die ik vaak heb mogen lezen, maar ook mocht horen.
U kwam op mij over als een vader voor iedereen..
Rust in Vrede….


Dirk..

- Dirk -

Beste,
Dank voor uw inzet en de vele speciale gelegenheden waar U bij was.
Mijn medeleven voor familie, vrienden en regiments genoten.

Jeroen

- Jeroen -

In 1996 maakte ik kennis met generaal Hemmes toen ik uitgezonden werd als legerpredikant verbonden aan het garderegiment fuseliers Prinses Irene naar Bosnie.  Hij reikte ons allen persoonlijk de erekoorden uit horende bij dit onderdeel. Bij terugkeer was hij wederom aanwezig bij het regiment. Ik heb diepe bewondering voor zijn persoonlijke inzet en zijn diepe betrokkenheid

- Bernard -

In 1996 maakte ik kennis met generaal Hemmes toen ik uitgezonden werd als legerpredikant verbonden aan het garderegiment fuseliers Prinses Irene naar Bosnie.  Hij reikte ons allen persoonlijk de erekoorden uit horende bij dit onderdeel. Bij terugkeer was hij wederom aanwezig bij het regiment. Ik heb diepe bewondering voor zijn persoonlijke inzet en zijn diepe betrokkenheid

- Bernard -

Beste Generaal, beste Rudi,
Ik heb altijd met grote bewondering naar u gedrag gekeken.
Voor mij ging u op hoge leeftijd zonder enige schroom met eigen vervoer naar de Regimentsborrels. U stond open voor iedereen en het leek wel of u ook iedereen kende.
Het was een plezier u in het midden te hebben. Uw belangstelling, uw warmte maakte het voor mij vrij gemakkelijk om mij ook geheel vrijwillig ieder jaar naar de Reginmentsbijeenkomsten te komen. Ik als dienstplichtige officier was welkom en ik voelde mij welkom.
Pas de laatste 2 jaar werd u aangekondigd als onvrijwillig afwezig. Dat laatste vermoedde ik zelf.
Het maakte mij wel verdrietig aangezien u altijd aanwezig wilde zijn.
Nu u overleden bent wens ik uw geliefden veel sterkte met dit verlies en ik wens u een zeer vredige rustplaats.
Het ga u goed!

Jeroen Dekker

- Jeroen -

“Old soldiers never die,
They just fade away ”
—————————————————
Never forget
Liefs Roos

- Roos -

Beste,
bij menig herdenking hebben we elkaar gezien en gesproken. Een van de herinneringen die momenteel steeds naar boven komt is van een herdenking in Tilburg. Ik stond daar als banierdrager van de plaatselijke afdeling van de Bond van Wapenbroeders en u zat tegenover mij. Met een deken over uw schoot, wat was het koud die avond! Na de herdenking zei u dat u medelijden met me had dat ik daar “op de tocht” stond en dat u deze deken graag aan mij had gegeven. Dit is een van de vele mooie herinneringen. Rust zacht.

- Saskia -

Generaal Hemmes was ook voor dienstplichtigen zoals ik een inspiratiebron. Benaderbaar en belangstellend, ongeacht je rang of functie. Het was een voorrecht om hem een aantal keren te ontmoeten tijdens Regimentsgelegenheden. Godspeed, generaal!

- Willem van Oppen -

Beste Ruud,
Een voorbeeld voor velen. Rust zacht.
Fuselier bd. M Postma.

- Marinus Postma -

Volgende pagina's  1 2 3 >  Last ›